Anne Bebek Lohusa Pijama Takımları

Anne Bebek Lohusa Pijama Takımları

Bebeğini yeni dünyaya getirmiş olan anne lohusadır. Doğumdan sonraki lohusalık hali kişiden kişiye değişmekle birlikte yaklaşık olarak 40 gün kadar sürer. Bu süre içinde annenin sağlığına ve dinlenmesine dikkat etmesi gerekir. Dinlenmesi rahat olmasına bağlıdır. Anne bebek lohusa pijama takımları sayesinde lohusa bayanlar kendilerini daha rahat hissederler. Annenin sağlıklı olması bebeğine daha iyi bakabilmesinin ilk şartıdır.

Vücutları kendini toplayıncaya ve kadın anneliğe alışıncaya kadar bir süre geçer. Bu süre içinde annenin olabildiğince yatması ve dinlenmesi gerekir. Anne bebek lohusa takımları lohusalık sürecinde bayanın dinlenmesinde çok etkilidir.  Rahat ve kullanışlı takımlar anneyi rahat ettireceğinden sağlığına daha çabuk kavuşacaktır. Pijama takımlarında aranan ilk özellik emzirme için özel olarak tasarlanmış olmalarıdır.

Anne Bebek Lohusa Pijama Çeşitleri

Hamilelik sırasında alınan kiloların bir kısmı doğumla birlikte atılır. Kilolardan tamamen kurtulabilmek için uzunca bir zaman gereklidir. Anne bebek lohusa pijama takımları, bayanların fazla kiloları dikkate alınarak tasarlanır. Karın ve basen kısımlarında genişleme olan annelerin pijamalarının o kısımları biraz daha geniş tutulur. Pijama içinde rahat etmek isteyenler bir beden büyüğünü alabilirler. Aslında lohusa Pijama takımları bayanların vücutlarındaki değişikliklerine göre tasarlandığından bir beden büyüğüne çok ihtiyaç yoktur. Lohusa takımlarının çeşitleri;

  • Uzun veya kısa kollular
  • İkili veya üçlü takımlar
  • Sabahlıklı takımlar
  • Ayarlanabilir lohusa rakımları
  • Likralı lohusa takımları
  • Spor tarzda lohusa takımları
  • Önden düğmeli emzirmeye yönelik lohusa takımları

Çeşitli modellerde satışa sunulan lohusa takımlarının renk ve beden çeşitliliği bulunmaktadır.

Neden Anne Bebek Lohusa Takımları?

Hamilelik döneminden sonra doğumla taçlanan süreçte bayanın bedeni biraz sorunlar yaşayabilir. Yaşanan sorunların kısa sürede geçebilmesi ve bebeğinin bakımını daha rahat yapabilmesi için lohusa Takımları giyilir. Takımlar, annenin vücut sıcaklığını dengeleyecek, terletmeyecek kumaştan olmalıdır. Pamuklu kumaştan üretilen takımlar emzirirken bebeğin yüzünü tahriş etmez.

Likralı kumaşlar olması ise bayanın hareketlerinin daha rahat olmasını sağlayacaktır. Lohusalık sürecinde hormanal dengeler değiştiğinden dolayı anne kendini sıkıntılı hissedebilir. Anne bebek lohusa pijama takımları özel tasarımı ve özel pamuklu kumaşıyla hem bayanı hem de miniği korur rahat ettirir. Renk ve model tercihi ise tamamen kişilerin zevkine bağlıdır.