Dantelli Lohusa Pijama Takımı

Dantelli Lohusa Pijama Takımı

Dokuz ay gibi uzun süre hamilelik yaşayan anneler bebeklerini dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşarlar. Doğumdan sonraki bu sürece lohusalık denir. Lohusalık süreci annenin bünyesinden bünyesine değişiklik gösterir. Lohusalık döneminde beden daha kendini toplayamadığından bazı sorunlar ve sıkıntılar yaşayabilir. Dantelli lohusa pijama takımı, annenin bu sorunları ve rahatsızlıkları dikkate alınarak tasarlanmıştır.

Kullanımı rahat ve konforlu olan dantelli loğusa pijama takımlarında özellikle yumuşak danteller seçilir. Anne bebeğini emzirirken veya kucağında tutarken bebeğin cildine zarar gelmemesi adına dantellerin yumuşak olması çok önemlidir. Pijama takımının rahat olması, bedeninde doğum sonrasında rahatsızlıkları olan anne için çok değerlidir. Kumaş olarak terletmeyen ve yumuşak dokulu olanlar tercih edilir.

Pamuklu ve Dantelli Lohusa Pijamaları

Lohusalık döneminde annenin sağlığı çok önemlidir. Anne sağlıklı olursa bebeğe daha rahat bakacaktır. Bebek ve annenin sağlık ve rahatı için dantelli lohusa pijama takımı pamuklu olmalıdır. Pamuk, yaz aylarında terletmez. Çok sıcaklarda terleme söz konusu olsa dahi teri çeker. Teri çekmesi annenin hasta olmasının önüne geçeceğinden çok ama çok önemlidir. Pamuklu lohusa pijamalarının pamuklu olması yumuşak olması bakımından ayrıca önemlidir.

Pamuklu lohusa pijama takımı bedeni çok sıkmaz. Yumuşak ve gevşeyebilen bir yapısı olduğundan bedeni sıkarak rahatsız etmez. Polyester ve diğer naylon kumaşlar cildi ısıtır. Isınan ten daha fazla sıcaklayarak anneyi rahatsız eder. Zaten zorlu bir süreçten geçen annenin lohusalık döneminde rahat olması gerekir.

Dantelli Lohusa Pijama Takımı Çeşitleri

Normalde pijama takımı geceleri giyilir. Fakat yeni anne olmuş ve lohusalık döneminde bulunan anneler nerdeyse bütün gün pijama giyerler. Çünkü pijamalar yumuşak ve rahat olduğundan anneye konfor sağlar. Lohusa pijama takımlarının çok çeşitleri vardır:

  • Yaz ayları için kısa kollu
  • Serin ve soğuk ayları için uzun kollu
  • Emzirmeyi kolaylaştırmak için önden düğmeli
  • Ayarlanabilir özellikteki modeller
  • Spor tarz pijama takımları
  • Likralı lohusa pijama takımları
  • Klasik lohusa takımları

Şık ve estetik olduğundan dolayı dantelli lohusa pijama takımı genellikle hastanede ve bebek mevlidinin yapıldığı günlerde kullanılır. Türk toplumunun geleneklerinde kırk uçurma ve bebek mevlidi yapılır. Bu zamanlarda annenin çok şık ve güzel olması için özellikle dantelli lohusa pijama takımı giymesi tercih edilir.