Lohusa Pijama Modelleri

Lohusa Pijama Modelleri

Hamilelik zorlu fakat neticesi güzel biten bir süreçtir. Hamilelikte bayanlar kilo alırlar. Hormonlarında bazı değişiklik olur. Doğumdan sonra hamilelik sürecinde alınan kilolar hemen verilmez. Lohusa pijama modelleri kadınların vücut yapısındaki değişiklikler dikkate alınarak tasarlanır. Anne adayları doğuma gitmeden önce yaptıkları hazırlıklarda pijama takımı alırlar. Eskiden özel pijama takımları olmadığından anne adayları normal pijamaların bir iki beden büyüklerini alır çantalarına koyalardı.

Hastane çantasına alınacak lohusa pijama takımlarının;

  • Kumaşının terletmeyen, sıkmayan ve hava geçiren kumaşlardan üretilmesi
  • Bebeğin bakımı ve beslenmesi dikkate alınarak emzirme için özel tasarımlı olması
  • Devamlı hareket halinde olunduğundan dolayı rahat edebilmek için likralı olması
  • Yaz aylarında kısa kollu veya kolsuz, kış ayları için uzun kollu modellerin seçilmesi gerekir.

En Rahat Lohusa Pijama Modelleri

Doğum yapan annelerin birinci önceliği rahatlığıdır. Lohusa pijama modelleri arasında seçim yaparken öncelik rahatlığa verilmelidir. Normal veya sezaryen olması fark etmeksizin her ikisinde de sağlık sorunları yaşanır. Yatakta yatarken dikişlere zarar vermeyecek, hareketi sınırlandırmayacak modeller tercih edilmeli. Süt olmasından dolayı annenin göğüs kısmı genişler. Göğüs kısmı dar olan modeller ciddi rahatsızlık verir. Göğüs kısmını sıkan düğmeler olmamalıdır.

Emzirme sırasında devamlı çıkarıp giyme olmamalıdır. Lohusa anneler çok çabuk hastalık kaparlar. Devamlı pijamayı emzirmek için giyip çıkarmak zor olmanın yanında annenin hasta olmasına da neden olur. Lohusa pijamalar ve geceliklerinde emzirme için özel ek geliştirilmelidir. Anne giyime çıkarma zorlu olmadan bebeğini emzirmelidir. Ayrıca pijamaların bel kısmında ayar yeri olmalı. Dikişlere zarar vermemesi için bel kısmı ayarlanabilmelidir.

Kullanışlı Lohusa Pijama Modelleri

Doğum sonrasında bayanların vücutlarında şişlikler olur. Şişlik indiğinde ve kilolar verildiğinde daha rahat kullanılabilmesi için pijama modelleri belden ayarlanabilir üretilir. Belden ayarlanabilir olması hareket özgürlüğü vereceğinden rahatlık ve konfor sunar. Pijamalar polar, penye veya pamuklu kumaşlardan üretilir. Kış aylarında soğuk olacağından ve annenin kendini koruması gerektiğinden dolayı polar tercih edilmelidir.

Doğum sonrasında terleme ve terin üzerinde kuruması ciddi anlamda sağlık sorununa neden olabilir. Terletmeyen ve teri çekerek vücudun ıslak kalmasını engelleyen pamuklu lohusa pijama modelleri yaz ayları için idealdir.