Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı?

Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı?

Doğumdan sonraki 40 günü kapsayan lohusalık döneminde hamilelikte olduğu gibi bu dönemde de psikolojik veya fiziksel değişimler oluşmaktadır. Bayanların bu dönemde bağışıklık sisteminin zayıf olması, lohusalık döneminde de en önemli etkenlerden biridir.

Doğumdan sonra enfeksiyonlara açık olduğundan dolayı çok dikkat edilmesi ve sağlık, hijyen konularında önemli derecede dikkat edilmesi gerekmektedir. Lohusalık döneminde vücudun yeniden yapılanma süreci olarak bilinir. Beslenme gibi konularda göstermiş olduğunuz özeni ve önemi detaylarda da kesinlikle göstermelisiniz.

Lohusalık döneminde kullanacağınız pijama seçimi ise dikkat edeceğiniz hususlardan birisidir. Bu dönemde ise pijama takımınızı seçerken göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Rahat Edeceğiniz Beden Ölçüleri

En öncelikli konulardan birisi ise rahatlıktır. Bu dönemde vücudunuzun rahatlığı fiziksel sağlığınızı etkileyebilir. Bu sebepten dolayı tabiri caizse bir kuş gibi hafif ve rahat olmanız gerekmektedir. Sıkma, kaşınma gibi sorunlar sizi rahatsız edecektir bundan dolayı giydiğiniz pijama takımlarını alırken beden ölçülerini dar değil de biraz daha bol alırsanız sizin için çok iyi olacaktır.

Bu dönemde meydana gelen en ufak huzursuzluklar bile sizin anneliğinizi etkileye bilmekte ve bu da büyük bir sorun denilebilir. Hamilelik döneminde aşermeden vs durumlardan kilo almanız gayet normaldir ve bizimde size demek istediğimiz konu burada başlamaktadır. Hamilelikte almış olduğunuz dengesizce kilolardan dolayı beden ölçülerinizi dar değil de daha bol kullanmanız hem rahatlık hem de sağlığınız açısından çok iyi olacaktır. Kilo alımınız fazla olmasa bile büyük bedenler daha bol olacak ve içerisinde kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Terletmeyen Yapı

Seçmiş olduğunuz pijama takımınız vücudunuzun sıcaklık ortalamasıyla eşit tutması sizin için çok iyi olacaktır. Almış olduğunuz kumaşların esneme yapabilmesi nefes alan yapıda kumaşlar olmasına özen gösteriniz. Bu kumaşlar sizi aşırı terlemeden koruyacaktır. Kış mevsiminde ise üçlü pijama takımları kullanmanız hem sizin hem de sağlığınız açısından daha iyi olacaktır.

Görsel Tasarım Şıklığı

Lohusa pijamanızın sadece sağlıkla ve konfor bitmediğini belirtmek isteriz. Bu dönemde kullanmış olduğunuz pijamanın şıklığı da göz önünde olmalıdır. Çoğunlukla evde vakit geçireceğiniz için pijamanızın görsel tasarımı da önemlidir. Pijamaları bebeğinizi görmek için gelecek olan misafirlerinizi karşılarken de giyebileceğiniz tasarımda olmalıdır.