Lohusa İç Çamaşırları

Lohusa İç Çamaşırları

Kadınların en hassas dönemi olan lohusa döneminin en az sorunla atlatılması gerekmektedir. Hem yıkım hem onarım dönemi olan bu dönemde kullanılan çamaşırlarında kadın sağlığı açısından önemi büyüktür. Önceleri bu tarz ürünler olmadığı için lohusa döneminde kadınlar giyecek kıyafet, iç çamaşırı bulmakta oldukça zorlanmaktaydı. Bel, karın ve basenlerdeki büyümeler hamilelik öncesi çamaşırların kullanımını imkânsızlaştırıyordu. Rahatsız edici ve kullanışlı olmayan çözümler bulmaya çalışıyorlardı.

 Bu durum lohusa dönemini daha da zor atlatmalarına ve yorulmalarına neden oluyordu. Lohusa iç çamaşırları günümüzde hamilelik sonrası dönemi kolaylaştırmak açısından tercih edilmesi gereken ürünlerdir. Aynı şekilde anne için önemli olan bir diğer konu ise, bebeğin emzirilmesi, bakımı gibi ihtiyaçlarını kolaylıkla giderebilmektir. Bu süreçte lohusa iç çamaşırları annenin en önemli yardımcılarıdır.

Lohusa İç Çamaşırları Çeşitleri

Doğum öncesi annenin yaptığı birtakım hazırlıklar vardır. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş doğum öncesi çantası, hamilelik sonrası için anne ve bebeğin bakım malzemeleri ve önemlisi kullanılacak lohusa iç çamaşırları. Lohusa iç çamaşırları olarak tercih edebileceğiniz hamile atleti, hamile külodu, hamile sütyeni ve korsesi gibi seçenekler vardır. Bu çamaşırları yalnızca doğum sonrası değil doğum öncesinde de kullanmak hamile kadınının rahat hareket etmesini ve uyumasını sağlayacaktır.

Özellikle lohusa külodu, doğuma yaklaşılan dönemde karın bölgesinin iyice büyümesi ile karında oluşacak baskıyı önler. Bu külotlar anti-bakteriyel yapıda üretildiği için anne bebek sağlığı açısından da önemli olacaktır. İster tek kullanımlık ister çok kullanımlık, yıkanabilir özelliğe sahip olan ürünleri satın alabilirsiniz. Yıkanabilir özelliğe sahip olan lohusa külotları tek kullanımlığa göre daha kalın yapıda olduğu için emicilik özellikleri daha yüksektir. Ancak doğum sonrasında sağlığa uygunluk açısından tek kullanımlık lohusa külotları önerilir. Her ikisi de hemen hemen aynı esnekliği ve rahatlığı sağlamaktadır.

Lohusa İç Çamaşları Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lohusa dönemi ve öncesinde hem annenin hem de bebeğin sağlığı ve rahatı için lohusa iç çamaşırları en önemli göreve sahiptir. Değişen vücut yapısına uygun seçimler yapmak gerekmektedir. Yapılan hatalardan birisi bol olsun düşüncesi ile alınan büyük beden çamaşırlardır. Ancak çamaşırın vücudunuzu sarması gerekmektedir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken diğer hususta; renk seçimi yaparken soft renkler tercih etmektir. Çünkü fazla canlı ve renkli çamaşırlar kimyasal içerebilir ve cildinize zarar verebilir. Hem annenin hem bebeğin sağlığı için doğru seçimler yapılmalıdır.