Hamile Giyimde Sık Yapılan Hatalar

Hamile Giyimde Sık Yapılan Hatalar

Hamile giyimde sık yapılan hatalar özellikle ilk kez doğum yapmış kadınlar için daha sık rastlanabiliyor. Hayatlarının en mutlu oldukları döneminde giydikleri kıyafetlerin de önemi çok fazla olduğundan hamile kıyafetlerini seçerken dikkatli olunması gerekir.

Öncelikle çok fazla sayıda ve çeşitte kıyafet alınmasına gerek yoktur. Lohusa dönemine özel alınan takımlar kaliteli ve dayanıklı kumaşlardan üretilir ve uzun süreli giyilebilir. Hamile giyimde sık yapılan hatalar konusunda ilk başta dikkat edilmesi gereken husus budur.

Bütçenizi çok zorlamayacak şekilde ihtiyacınız olan kıyafetleri satın alabilir ve hem kendi dolabınızdaki giysileri hem de hamile kıyafetlerinizi birlikte kullanabilirsiniz. Hamile giyimde sık yapılan hatalar ekonominizi kötü etkilememesi için dikkate alınmalıdır.

Hamile Giyim Alt Üst Takım

Hamilelik süresi boyunca alt ve üst pijama takımları kadınların en rahat şekilde hareket etmesini sağlayan ürünlerdir. Hamile giyimde sık yapılan hatalar arasında olan yanlış ürün seçimine düşmemek için şunlara dikkat etmeniz gerekir:

  • Hamile kıyafetleri esnek ve rahat olmalıdır.
  • Kaba kumaştan ya da naylon kıyafetlerden uzak durulmalıdır.
  • Doğal ve hijyenik kumaşlar tercih edilmelidir.

Pamuk, yün, penye, saten gibi doğal kumaşlar hamile süreci için en doğrusudur. Hamile giyimde sık yapılan hatalar konusunda bir diğer dikkat etmeniz gereken husus iç çamaşırı seçimidir.

Dış giyim kadar iç giyim tercihinizde de doğal kumaşlar kullanmalısınız. Hamile giyimde sık yapılan hatalar süreci sizin için daha da zorlaştırabilir.

Hamile Giyim Büyük Beden

Hamile kıyafetleri her bedene uygundur ve tüm kumaşlar organiktir. Hamile giyimde sık yapılan hatalar konusunda mevsim özelliklerine de dikkat etmeniz gerekir. Kışın pamuklu kumaş yazın penye kumaş tercih edebilirsiniz.

Eğer yazın pamuk kumaş alırsanız terleyebilirsiniz ve bu da sizin için sağlıklı olmaz. Kıyafetleriniz kendinizi rahat hissetmenizi sağlamalıdır. Hamile giyimde sık yapılan hatalar içerisinde olan dar yapılı kıyafetler seçmek sonraki aşamalar için sorun yaratabilir. Hamilelik süresince alacağınız kilolar için 1 ya da 2 beden büyük giyimi tercih edebilirsiniz.