Hamile Lohusa Seti

Hamile Lohusa Seti

Hamilelik çok özel bir o kadar da özen gösterilmesi gereken bir dönemdir. Bu dönemde özellikle giyilen giysilere ayrıca özen gösterilmesi gerekir. Bedeni sıkan kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Çünkü bu tarz kıyafetler hem anneye hem de bebeğe rahatsızlık verecektir. Hamilelikte en uygun kıyafetler hamile lohusa seti olanlardır. Bu setler hem annenin hem bebeğin rahat etmesini sağlayacak esnekliktedirler.

Anne adayı olan hamilelerin hem gün içerisinde hem de uyku zamanında rahat etmesi için tasarlanıp özenle üretilen hamile takım modelleri çeşit çeşit modelleri ile rahatlığı simgelemektedir. Gecelikten pijamalara kadar farklı modellerde olan bu takımlar bedene göre ayarlanabilir özelliktedir.

Hamile Lohusa Seti Modelleri

Anne adaylarının ve lohusaların bu özel dönemlerinde rahat etmeleri strese girmemeleri açısından oldukça önemlidir. Bu rahatlığın sağlanabilmesi içinde hamile seti modelleri özenle tasarlanmıştır. Tasarlanırken annenin hem rahatlığı hem kolay kullanabilmesi açısından pratikliği düşünülmüştür. Çoğu hamile lohusa seti bedene göre ayarlanabilirdir. Ayarlanabilir olmayanlar ise son derece esnektir. Setlerin üst kısımları kolay kullanılabilmesi için düğmeli veya çıtçıtlıdır.

Hamileler ve lohusalar için özel olarak üretilen takımlar kadınlar hamilelik, lohusalık ve emzirme dönemlerinde büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Terletmeyen özellikteki kumaşları ile son derece hijyeniktirler. Terletme yapmadığından vücudun nefes alması sağlanır. Üstelik bu setlerin görünümleri de oldukça hoştur. Zorlu bir dönem olan hamilelik ve lohusalıkta annelerin kendini iyi hissetmesini sağlar.

Hamile Lohusa Seti Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

En hassas dönemlerden olan hamilelik, lohusalık ve emzirme döneminde annenin kendini rahat hissetmesi en önemli şeydir. Çünkü anne kendini iyi hissederse bebekte iyi hisseder. Bu dönemlerde kıyafet seçimi bu yüzden çok önem arz eder. Kıyafet seçimi yapılırken hem gün içerisinde hem de uykuda rahat hissedilmesini sağlayan lohusa seti seçilmelidir.

Bel kısmında lastiksiz olan hamile lohusa seti tercih edilmedir. Belden ayarlanabilir ipli olanlar en idealidir. Ayrıca bel kısmı göbeğin üst kısmında kalmalıdır. İçinde sabahlık olan setler tercih edilirse anne daha çok rahat eder. Çünkü devamlı uyanmak zorunda kalacağı bir dönemdedir. %100 pamuk içeren kumaşlardan olan setler her zaman daha sağlıklıdır. Annenin hastalığa en açık olduğu dönemde koruma sağlayacaktır. En önemlisi ise üst kısmı düğmeli veya çıtçıtlı modeller tercih edilmelidir. Hem giyim açısından daha kolaylık sağlar hem de emzirme döneminde anne daha rahat eder.