Lohusa Külotu Neden Kullanılır?

Lohusa Külotu Neden Kullanılır?

Doğum sonrası oluşan yaralar ve kanamalar için hijyenik lohusa külotu üretilmeye başlandı. Bu hem normal külotlar kadar dar ve rahatsızlık veren bir model değil hem de bir ped görevi görerek kanama veya akıntı durumlarını kontrol eden bir iç çamaşırı. Peki lohusa külotu neden kullanılır? Çünkü söylediğimiz gibi doğum da bir ameliyattır ve oluşan yaralar ve dikişlerin kanama veya salgı bırakma gibi bir durumda kıyafetlerin batmasını engeller ve hijyeni korumak için kullanılmalıdır.

Hamilelik elbette mucizevi bir şey. Ancak doğum sonrası ilgilenilmesi gereken bir bebeğinizin yanında kendinizi de ihmal etmemelisiniz. Çünkü siz kendinize iyi bakmadığınızda bundan çocuk da etkilenecektir. Hamilelikten sonraki evre lohusalık evresi oldukça önemlidir. Doğum yapmak da bir ameliyat olduğu için kendinizi korumalısınız. Bedeninize hem hijyenik açıdan hem de görünüş olarak bakım yapmalısınız. Bunlardan öte ameliyatlı bölgenizi korumalı ve bölgesel pansumanlarını eksik etmemelisiniz. Ayrıca bölgenin iltihaplanmasına karşı koymalısınız.

Lohusa Külotunun Kullanım Kolaylıkları

Lohusa külotu kullanmanın büyük avantajları olmakla birlikte normal hayata adapte noktasında da yardımcı olan bir tarafı bulunmaktadır. Lohusa külotu normal külottan farklı olarak farklı katmanlardan oluşmaktadır. Elbette türleri olmakla birlikte daha emici bir yapıya sahiptir.  Lohusa külotu gerçek bir külot olduğundan kıyafet giyerken sorun yaratmayacaktır.  Lohusa külotu kullanılırken aldığınız türe göre uygun kullanmalısınız. Hijyen kurallarına uygun davranarak kendinizi korumalısınız. Kumaş olan türleri olduğu gibi daha bezi andıranları da mevcuttur.

Daha Konforlu Bir Lohusalık

Lohusa külotu kullanarak daha konforlu bir lohusalık geçirebilirsiniz. Kanama veya salgının kıyafetlerinize geçmeden ancak ped de kullanmadan lohusa külotu kullanarak rahatça süreci atlatabilirsiniz. Ayrıca farklı kullanım çeşitleri ile de sizlere seçenek sunuyor. Lohusa külotu çeşitleri tek kullanımlık kullan at külotlar, birkaç sefer kullanılabilecek ve ardından atılacak külotlar ve son olarak yıkanabilir külotlar şeklindedir. Bu lohusa külot çeşitlerinin fiyatları da kendi aralarında özelliklerine göre şekilleniyor. Kumaş yapısı, elbette kaç kullanımlık olduğu gibi unsurlar fiyatı belirlemekte ölçek oluyor.