Lohusa Sabahlık Pijama Takımları

Lohusa Sabahlık Pijama Takımları

Anne olmak için hamilelik ve ardından gelen lohusalık gibi iki zorlu süreçten geçmek gerekiyor. Hamilelik zamanında anne adayları kilo alırlar. Doğumda bir kısmı gitse de tamamen kaybolmaz. Doğum sırasında oluşan şişlikler de eklenince özel lohusa pijamaları tercih edilmek zorunda kalınır. Lohusa sabahlık pijama takımları hastanede ve evde yatarken çok rahat ve kullanışlıdır.

Sabahlıklı takımlar iki veya üç parçadan oluşabilir:

  • Lohusa sabahlık ve gecelikten oluşan takım iki parçadır.
  • Alt ve üstlü pijama takımının üzerine eklenen sabahlıklı takımlar ise üç parçadan oluşur.

Yeni doğum yapan hanımların hormonlarındaki değişiklik ve geçirdikleri operasyon nedeniyle yatarken terleyip kalktıklarında üşütebilirler. Yataktan kalkınca sabahlık giyildiğinde ise terlemenin olumsuz etkisi olabildiğince azaltılır.

Lohusa Sabahlık Takım Kumaşları

Lohusalık döneminde annenin birçok yönden kendine dikkat etmesi gerekir. Anne kendine iyi bakacak ki bebeğiyle yeterince ilgilenebilsin. Lohusa sabahlık pijama takımları kumaşları annenin sağlığını ve rahatını direkt olarak etkilediğinden dolayı çok önemlidir. Öncelikle naylon ve polyester tarzındaki kumaşlardan mümkün olduğunca uzak durulmalı. Çünkü bu kumaşlar hava geçirmediğinden annenin vücut ısısının artmasına ve terlemeye neden olur.

Pamuklu, penye ve polar tarzındaki hava geçiren ve terletmeyen kumaşlar tercih edilmeli. Yaz aylarının sıcaklarında giyilecek olan lohusa pijama takımları genellikle penye veya pamuklu seçilir. Özellikle pamuk terlemeyi engelleyerek annenin daha rahat etmesini sağladığından ideal bir kumaştır. Polarlar kalın olduğundan dolayı kış ve soğuk zamanlar için uygundur.

Lohusa Sabahlık Pijama Takımlarında Renk Seçimi

Doğumdan sonra hastanede yatan anneyi tebrik etmeye veya geçmiş olsun demeye çok sayıda ziyaretçi gelir. Ziyaretçilere güzel ve şık görünmek gerekir. Bunun için anneler hastane çantasına mutlaka lohusa takımları yerleştirir. Takımlar, fırfırlı, dantelli olabileceği gibi sade de olabilir. Takımların modeli ve tarzı kullanacak kişinin zevkine göre değişir.

Çok farklı model ve tarz çeşitliği olan lohusa sabahlık pijama takımları renk bakımından da zengindir. Kız bebek dünyaya getirenler genelde pembe, erkek bebek dünyaya getirenler ise mavi giyerler. Aslında annelerin ciltlerine uyan ve kendilerini daha güzel gösterecek diğer renkleri de giyebilirler. Ekru, kırmızı, lacivert ve daha birçok renk seçeneği bulunmaktadır.