Sabahlıklı Lohusa Pijama Takımı

Sabahlıklı Lohusa Pijama Takımı

Evlenirken kız tarafı damada, erkek tarafı da geline “bohça” adı altında çeşitli hediyeler verirler. Bu hediyelerin içinde iç çamaşırları, pijamalar, çoraplar, sabahlık, gecelik, makyaj ve traş malzemeleri gibi gelinin ve damadın kişisel olarak giyeceği kıyafetler ve kullanacağı malzemeler yer alır. Fakat hamilelik süreci ile kilo alan ve karnı büyüyen anne adayı gelin olurken alınan bu pijama ve sabahlığın içine sığamaz olur. Sabahlıklı lohusa pijama takımı modelleri tam da bu noktada devreye girer.

Özellikle lohusa dönemindeyken kendini sıcak tutması gereken anne adayı sabahlıklı lohusa pijama takımı aramaya başlar. Özellikle halk arasında söylenen “süt üşümesi” lohusa anneler de sıklıkla gerçek olmaktadır. Çünkü anne adayları ister normal doğum ister sezaryen doğum fark etmeksizin doğumda çok fazla kan kaybeder ve bunun sonucu olarak da çok üşürler.

Sabahlıklı Lohusa Pijama Takımları

Sabahlık denilen kıyafet bir tur ince hırkadır. Sabah sıcak yataktan kalkılan ansa soğuk havayla temas eden bedenin hızlı bir şekilde soğumasını engeller. Bu özellikle lohusa anneler için çok önemlidir. Doğumda kansız kalan ve bebeğini emzirdiği için vücudundaki vitamin ve mineralleri bebeğine veren yeni anneler çok çabuk üşür. Sabahlıklı lohusa pijama takımları lohusalık döneminde yeni annelerin yardımına koşar.

Süt üşümesi de gerçekleştiğinde anne üşümesi bebeğe soğuk süt olarak geçer ve yeni doğan bebekte fazlasıyla gaz yapar. Yeni doğan bebekler gaz çıkarmayı bilmedikleri için bol bol ağlar. Bu da yeni anne ve yeni baba için uykusuz geceler ve yorgun günler demektir. Bunu da hiç kimse istemez. Sabahlıklı lohusa pijama takımı bu sorunu büyük oranda çözecektir.

Sabahlık Lohusa Takımı Modelleri

Yeni anne kendisinin üşümemesi için mutlaka sabahlıklı lohusa pijama takımı tercih etmelidir. Yeni doğan bir bebeğin gecesi gündüzü yoktur. Ne zaman karnı acıkacağı ve ağlayacağı belli olmaz. Bebek her uyandığında anne de uyanmalı ve bebeğini emzirmelidir. Gece uyanmalarında da üşümemek için hemen sırtına alabileceği bir sabahlık emzirme döneminde çok işe yarar.

Lohusalık dönemindeki anneler sabahlıklı lohusa takımı modelleri tercih ederek hem sıcak hem de şık olabilir. Misafirleri geldiğinde de sabahlıklı lohusa pijama takımı ile kolayca misafirlerini ağırlayabilir. Üst değişmesine gerek kalmaz. Hastanede yatarken dahi kolaylıkla giyip çıkarabileceği sabahlıklı lohusa pijama takımı yeni annenin en önemli kıyafeti olacaktır.