Uygun Lohusa Pijama Takımları

Uygun Lohusa Pijama Takımları

Anne olmak çok güzel bir duygudur. Bir insan dünyaya getirmenin mutluluğunun yanında zorlukları da vardır. Doğumdan sonra annelerin bedenlerinin toparlanması bir müddet zaman alır. Bedenin kendini toplamakta olduğu bu zaman dilimi lohusalık olarak adlandırılır. Lohusalık zamanında annenin yediğine, giydiğine dikkat etmesi gerekir. Yaklaşık 40 gün süren bu süreçte uygun lohusa pijama takımları giyilerek rahatlık sağlanabilir.

Önden düğmeli, ayarlanabilir gibi çeşitleri bulunan uygun lohusa pijama takımları annenin işini çok kolaylaştırır. Uygun fiyatlı olduğundan çok sayıda alınabilir. Çok sayıda pijama takımının olması lohusa bayanlar için çok önemlidir. Pijama takımının devamlı terleme, bebekten dolayı kirlenme veya özel durumdan dolayı kirlenme gibi riskleri vardır. Kirlendikçe değiştirebilmek için çok sayıda olması kolaylık sağlar.

Sade ve Rahat Lohusa Pijama Takımları

Lohusalık dönemi yaklaşık olarak 40 gün kadar sürmektedir. Bu süreçte anne bebekli yeni hayatına alışmaya çalışır. Bedeni, doğumdan sonra yıprandığı için toparlama sürecindedir. Uygun lohusa pijama takımları annenin rahat ve konforunu sağlayarak bedenin toparlanmasına yardımcı olur. Lohusa bayanlar her gün hatta günde birkaç defa pijama değiştirmek zorunda kalabilirler.

Hastanede, evde uzun bir zaman lohusa pijama takımları kullanılır. Anne kendini iyi hissedinceye kadar dinlenmelidir. Dinlenme sürecinde pijama kullanılmalı. Uygun lohusa pijama takımları seçilirken özellikle;

  • Bebeğin cildine zarar vermeyecek yumuşaklıkta olmasına
  • Anneyi rahat ettirecek kalitede kumaşa sahip olmasına
  • Pijamanın sıkı olmamasına, sıkarak bedeni rahatsız etmemeli
  • Bebeği emzirmek için özel olarak tasarlanmış olmasına
  • Likralı ve bedeni rahat ettirecek özellikte olmasına özen gösterilmelidir.

Kullanışlı Uygun Fiyatlı Lohusa Pijama Takımları

İlk defa anne olan kişiler için lohusalık süreci biraz zorlu geçmektedir. Bebeğin bakımı, beslenmesi ve kendi sağlık sorunları bir araya gelince ilk anne olanlar lohusalık zamanında zorlanabilirler. Lohusa takımları annenin bu sıkıntıları ve özel durumları dikkate alınarak tasarlanır. Örneğin anneler geceleri bile bebeklerini emzirmek zorundadırlar. Uyku arasında emzirmeyi kolaylaştırmak için önden düğmeli veya gizli emzirme bölmeli olarak tasarlanır.

Beden konusu lohusa anneler için çok önemlidir. Zaten bedenler lohusa annenin vücudundaki değişiklikler düşünülerek tasarlanır. Fakat bazı annelerin dikişlerinde sorun olabilir. Dikişlerinde sorun olan veya karın bölgesi daha geniş olan anneler uygun lohusa pijama takımları bedeni normal bedenden bir beden büyük tercih edebilir.